No otrdienas, 10.oktobra uz laiku Valmierā slēgts Dzelzs tilts pār Gauju. Tas kļuvis bīstams, jo tilta koka segumu izpostījuši nezināmi vandaļi, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Kazuša.
Lai gan tilta dēļa klājumu jau skāris laika zobs, tomēr lielu postu nodarījis vandaļu veiktais, regulāri laužot esošo segumu, kā arī periodiski veiktos uzlabojumus. Tilta segumā izveidoti pamatīgi caurumi, un, tā kā tilts diennakts tumšajā laikā nav apgaismots, iet vai braukt ar velosipēdu tam pāri ir ļoti bīstami.

Jau noslēgusies iepirkuma procedūra par tilta seguma atjaunošanu, un tajā uzvarējusi SIA "Valmieras Namsaimnieks", kas darbus aptuveni 10 tūkstošu latu apmērā sāks jaunnedēļ. To laikā tiks atjaunots tilta dēļu klājums, kā arī noejas, kas arī ilgāku laiku bijušas sliktā stāvoklī.

Savukārt nākamgad pašvaldība izskatīs iespējas tiltam ierīkot apgaismojumu, jo to nokļūšanai pāri upei izmanto ļoti daudz iedzīvotāju, informēja Kazuša.

Valmieras Dzelzs tilts ir vēsturisks - pār to savulaik veda šaursliežu dzelzceļa līnija. Taču pēdējās desmitgadēs tas kļuvis par gājēju un velosipēdistu iecienītu tiltu, lai nokļūtu Pārgaujas uz pilsētas centra zonu vai otrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!