Foto: LETA
Lai uzlabotu gājēju drošību, uz Rīgas – Jelgavas šosejas pie Olaines uzstādīs luksoforu un ierīkos gājēju pāreju, ziņo "Zemgales Ziņas".

"Latvijas valsts ceļu" pārstāve Ieva Niedra informē, ka regulējamā pāreja atradīsies pie pieslēguma uz Olaines dzelzceļa staciju.

"Gājēju pāreja nepieciešama, jo autoceļa vienā pusē atrodas dārzkopības kooperatīvs, bet pretējā autobusa pietura un Olaines dzelzceļa stacija. Šķērsot četru joslu autoceļu ir bīstami," skaidro Niedra. Jāatgādina, ka šajā ceļa posmā gājuši bojā vairāki gājēji.

Ja iepirkuma gaitā neradīsies kādi sarežģījumi, sākt ierīkot pārēju plānots 19. septembrī un pabeigt līdz novembra sākumam. Plānotie izdevumi ir 80 tūkstoši latu, pašlaik izsludināts iepirkums būvfirmai.

Jāpiebilst, ka arī pašlaik uz šosejas notiek darbi. Remontdarbi turpinās uz pārvada Jūrmalas un Salaspils virzienā. Sākta arī brauktuves seguma rekonstrukcija virzienā no Rīgas uz Jelgavu starp Jaunolaini līdz Olaini kopumā apmēram 11 kilometru garumā. "Šogad notiks ceļa segas rekonstrukcijas darbi apmēram sešu kilometru garā posmā, nākamgad tiks rekonstruēti atlikušie kilometri. Satiksme abos virzienos darbu laikā novirzīta pa autoceļa kreiso pusi," skaidro Niedra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!