Šogad jūtami pieaugusi valsts dotācija lauku pašvaldību ceļu remontam un aprūpei. Ķeipenes pagastā ceļu fondā 12 mēnešu laikā tiks ieskaitīti 52 000 latu, ziņo "Ogres Vēstis".
Ķeipenes pagasta ceļu fonda vadītājs Kārlis Antonovs, kurš amata pienākumus pilda piecus gadus, ir patiesi gandarīts par naudas summas pieaugumu. Vēl pirms pāris gadiem valsts dotācija bijusi turpat trīs reizes mazāka – 17 000 latu.

"Mūsu darbu atvieglo tas, ka pašiem ir sava tehnika: iekrāvējs "Jumz", pašizgāzējs – smagā automašīna "Zil", autogreideris, T – 150 K, iekrāvējs T – 16. Tāpat plānotās darbu izmaksas samazina tas, ka Ķeipenes pagasta teritorijā atrodas viens smilšu karjers un divi grantskarjeri. Pēdējo grants ieguves vietu nopirkām pirms trim gadiem, izmantojot pirmpirkuma tiesības. Pašlaik galvenie darbi ir izvest granti un smilti un nolīdzināt ceļus visā to garumā vai atsevišķos posmos," stāsta Antonovs.

"Ceļu kopgarums Ķeipenes pagastā ir 80,3 kilometri. Pagastam pieguļošo ceļu un ielu garums ir 4,1 km, bet asfaltēti ir 1,6 kilometri. Lai atvestu vajadzīgo materiālu, ņemam pakalpojumu – veiksmīgi sadarbojamies ar Taurupes uzņēmēja Pētera Kurtiša vadīto SIA "4x4 serviss". Iekraušanas darbus nodrošina ķeipenietis Pēteris Korsaks. Līdz šim esam iztērējuši 5600 latus. Vēl līgumdarbos paredzēts izlietot ap 7000 latu. Tuvākajās dienās saņemsim rotējošo pļaujmašīnu un visā pagasta teritorijā uzsāksim ceļmalu appļaušanu. Nākamgad, ja palielināsies finansējums ceļiem, mēģināsim rast līdzekļus kāda posma noasfaltēšanai daudzdzīvokļu māju rajonā. Šogad uz centra ielām paredzēts uzbērt šķembas."

Ziemas periodā Ķeipenes pagasta ceļus ar savu traktoru tīra Gunvaldis Kalva. Turklāt veiksmīga ir vietējā pagasta ceļu fonda sadarbība ar Ogres rajona ceļu daļas Ķeipenes ceļu iecirkni, ko vada Ira Zvaigzne. Viņas piedāvātais pakalpojums ir bedrīšu aizlāpīšana, kā arī attiecīgos laika apstākļos smilts un sāls maisījuma kaisīšana uz ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!