Tuvāko divu gadu laikā paredzēts izveidot astoņus "Sociālās integrācijas centra" (SIC) atbalsta punktus, lai nodrošinātu iespējas invalīdiem no visiem Latvijas reģioniem saņemt informāciju un konsultācijas par sniegtajiem sociālās integrācijas pakalpojumiem iespējami tuvu dzīvesvietai. Pirmais no atbalsta punktiem uzsāks darbu oktobra beigās Cēsīs.
"Šādu atbalsta punktu izveide ir viens no veidiem, kā valsts sniegtos pakalpojumus padarīt pieejamākus cilvēkiem reģionos, sniedzot gan individuālas konsultācijas, gan realizējot iespēju tālākizglītoties un atgriezties sabiedrībā – būt patstāvīgam un pilnvērtīgam sabiedrības loceklim," uzsver Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departamenta direktore Sandra Baltiņa.

Apzinot tuvāko pagastu sociālos darbiniekus un potenciālos darba devējus, kas varētu piedāvāt invalīdiem gan pielāgotas prakses, gan darba vietas, atbalsta punkta speciālisti individuāli palīdzēs katram cilvēkam izvērtēt nepieciešamos un piemērotākos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus attiecīgajā reģionā vai Rīgā, informē LM Komunikācijas departamenta direktore Lelde Rāfelde.

Šādus punktus plānots atvērt visos Latvijas reģionos – Vidzemē vēl arī Barkavā, Latgalē – Rēzeknē un Daugavpilī, Zemgalē – Viesītē un Jelgavā un Kurzemē – Kuldīgā un Cīravā.

SIC ir Labklājības ministrijas (LM) padotības institūcija, kas cilvēkiem ar invaliditāti piedāvā profesionālās un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sniedzot apmācību vidējās un augstākās profesionālās izglītības programmās, kā arī piedāvā dienas centra pakalpojumus cilvēkiem ar garīgās veselības traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!