Foto: Valsts kanceleja
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra uzrādījusi apsūdzību vīrietim par mēģinājumu izkrāpt Zolitūdes traģēdijā cietušajiem paredzētus ziedojumus.

Lai arī reāli naudu vīrietis nebija paspējis iegūt, apsūdzība viņam uzrādīta par krāpšanas mēģinājumu. Par šādu noziegumu draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Vīrietis aizturēts pagājušā gada decembrī. Valsts policija iepriekš informēja, ka 36 gadus vecais vīrietis, uzdodoties par kādas Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās sievietes vīru, mēģināja izkrāpt ziedojumus.

Krāpnieks bija pamanījis, ka vienai no Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajām sievietēm ir līdzīgs uzvārds kā viņam. Vīrietis bija devies uz vairākām baznīcām, kur apgalvojot, ka viņa apgādībā palicis mazgadīgs bērns, mēģinājis izkrāpt ziedojumus.

Pie aizturētā tika atrasts blociņš, kurā pierakstītas visas Latvijas baznīcas.

Jau ziņots, ka saistībā ar ziedojumu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem izkrāpšanu Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši vairākus iespējamos krāpniekus.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē sagruva veikala "Maxima" ēka, nogalinot 54 cilvēkus un vairākus desmitus smagi savainojot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!