Piektdien plkst.18.56 Vaivaros no Rubeņu ielas 49 nama sētas aizgājusi un bez vēsts pazudusi divus gadus veca meitene Mišela Mirlina, informēja Kauguru policijas dežūrdaļā.
Kauguru policija lūdz iedzīvotājus palīdzēt Mišelas meklēšanā. Meitenes augums ir aptuveni zem metra, viņai ir gaiši gari mati līdz pleciem. Viņa bija ģērbusies rozā biksēs un jakā.

Sākotnējā informācija liecina, ka meitene no mājas pagalma devusies tuvumā esošā meža masīva virzienā.

Ja cilvēkiem ir kāda informācija par pazudušās meitenes atrašanās vietu ir lūgums zvanīt uz Kauguru policijas dežūrdaļu pa telefona numuru 7735000, vai 02.

Kā ziņots, vairāku meiteņu pazušana pēdējā laikā ir radījusi satraukumu Latvijas sabiedrībā. Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume iepriekš gan ir uzsvēris, ka pēdējo divu gadu laikā tikai trīs nepilngadīgo - septiņus gadus vecās Lauras Strazdiņas, 16 gadus vecās Annamarijas Indānes un 13 gadus vecās Justīnes Legzdiņas - pazušana, iespējams, ir saistīta ar kriminālnoziegumiem.

Šā gada pirmajos trijos mēnešos policija saņēma pieteikumus par 227 no mājām, patversmēm vai internātskolām pazudušiem bērniem, bet 221 no viņiem pēc kāda laika paši pārnākuši atpakaļ, bet kopumā šā gada pirmajā ceturksnī atradušies 225 bērni, kas kādu laiku atradušies bezvēsts prombūtnē.

Tiesībsargi uzsver, ka visbiežāk pazūd tie nepilngadīgie, kuriem patīk klaiņot un meklēt jaunus piedzīvojumus, kā arī bērni no nelabvēlīgām ģimenēm, kurās pieaugušie dzer, kaujas un strīdas.

Lai uzlabotu pazudušo cilvēku meklēšanu, Valsts policijā ir atjaunota Pazudušo cilvēku meklēšanas koordinācijas nodaļa. Šī nodaļa bija likvidēta 2003.gadā. Nodaļas trīs darbinieki strādājot tikai ar nopietniem gadījumiem, kuros ir aizdomas par iespējamiem kriminālnoziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!