Foto: DELFI Aculiecinieks
Valdība otrdien lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 9 360 latu Ventspils pilsētas domei un 4 206 latus Ķekavas novada pašvaldībai, lai segtu pašvaldību zaudējumus saistībā ar negaisa postījumiem šogad.

Nauda Ķekavas pašvaldībai piešķirta šā gada 27.jūlija vētras laikā radīto postījumu novēršanai. Savukārt Ventspilij minētie finanšu līdzekļi atvēlēti, lai kompensētu šā gada 1.septembra lietusgāžu izraisīto plūdu sekas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) skaidro, ka šā gada 1.septembrī Ventspils pilsētā novērots kopējais nokrišņu daudzums 73 milimetri. Vidējais mēneša nokrišņu daudzums laika periodā no 1921.gada līdz 2000.gadam Ventspilī septembra mēnesī bija 75,7 milimetri.

Ņemot vērā ievērojamo nokrišņu daudzumu un to intensitāti, strauji cēlās ūdens līmenis Ventā un Vidumupītē, kas šķērso Ventspils pilsētas kreisā krasta centrālo daļu. Rezultātā ūdenskrātuve pārplūda, izraisot pilsētas ielu, teritoriju un ēku applūšanu.

Savukārt šā gada 27.jūlijā Ķekavas novada Baložos tika novērota spēcīga vētra, kā rezultātā cieta Baložu pilsētas pārvaldes ēka un 160 pilsētas koki. Vētras izgāztos kokus vajadzēja sazāģēt un aizvest, lai atbrīvotu brauktuves no kritušajiem kokiem.

VARAM norāda, ka abas pašvaldības ir apliecinājušas, ka finansēs ne mazāk kā 30% no finansējuma, kas nepieciešams valsts finansiālās palīdzības saņemšanai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!