"Savā īpašumā esmu nolēmis attīstīt tūrismu, kas saistīts ar ultravieglajiem lidaparātiem," stāsta uzņēmējs no Ozolniekiem Guntars Lapainis, kurš Kalnciema šosejas malā pie Meža Ratniekiem netālu no Klīves grāvja divdesmit divu hektāru lielā laukā planē zemi. Lidlauka pirmā izmēģināšana paredzēta augusta beigās.

Agrāk kolhoza laikos pie Meža Ratniekiem audzēja labību, bet jau pāris gadu desmitus lauksaimnieciski diezgan mazvērtīgā zeme stāvēja atmatā un vietām bija aizaugusi ar krūmiem.

Aptaujātajiem valgundniekiem pretenziju pret lidlauka veidošanu nav. Piemērem, "Zeltiņu" saimnieks Aivis Šmulders "Ziņām" stāsta, ka viņš ilgāku laiku nevarējis saprast, kas tur šosejas malā top, un domājis, ka jaunais Meža Ratnieku saimnieks plāno nodarboties ar netradicionālo lauksaimniecību.

Lapainis stāsta, ka ar lidošanu no darba brīvajā laikā nodarbojas trīs gadus un labprāt piedaloties ultravieglo lidaparātu pārlidojumos gan Latvijā, gan Lietuvā. Augusta beigās šāds rallijs paredzēts pa Kurzemi, un vairākiem tā dalībniekiem tad esot doma jauno lidlauku iemēģināt.

Vairāk par šo tēmu lasiet sestdienas, 8.augusta, "Zemgales Ziņās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!