Šonedēļ beigušies valodas mācību kursi Valkas un tās "dvīņu" pilsētas Valgas mediķiem: latviešu ārsti apguvuši igauņu valodu, bet mūsu kaimiņi - latviešu valodu, pastāstīja Valkas pašvaldības preses sekretāre Inguna Medne.
Kursi notika Eiropas Savienības INTERREG III B programmas projektā "Valka-Valga:1 pilsēta 2 valstis".

Pirmā nodarbība mediķiem notika 2005.gada 4.oktobrī. Latviešu mediķu grupa liecības par igauņu valodas apguvi saņēma 20.martā, bet Valgas mediķi - aptuveni pirms nedēļas.

Abu valstu mediķi kursos apguva 120 stundas pamatvalodu un 80 stundas medicīnisko valodu. Mācījās četras grupas - divas igauņu un divas latviešu mediķu grupas. Kursus rīkoja Valgas valodu mācību firma "RKT Koolitus", kas sarūpēja mācību materiālus, darba burtnīcas, grāmatas un vārdnīcas. Firma norīkoja arī pedagogu.

"Liecība par pirmās pakāpes valodas apguvi ir oficiāls dokuments, kuru droši var uzrādīt, piemēram, stājoties darbā Igaunijā. Jau tagad Valgas slimnīcā strādā daži Valkas mediķi, un viņiem gan šis dokuments, gan kursos iegūtās teorētiskās zināšanas ir liels ieguvums," sacīja Medne.

Tā kā Valgas un Valkas kopējā medicīnas attīstības plānā kā viena prioritātēm ir apgūt un attīstīt kaimiņvalsts valodu, mediķi izteica cerību, ka šie valodu mācību kursi turpināsies. Mediķi ieteica arī citos projektos iekļaut šo ieceri, jo Valga un Valka funkcionē kā viena pilsēta. Lai uzturētu kopīgu saikni visos līmeņos, otras valsts valoda jāapgūst jau no mazotnes. Tiem, kuri to sākuši darīt tikai tagad, nepārtraukti jāturpina attīstīt un pilnīgot zināšanas, viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!