27.janvārī Valmierā parakstīts līgums par patruļdienesta izveidi, kas rūpēsies par sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu un Valmieras pašvaldības saistošo noteikumu ievērošanas kontroli. Līgums stāsies spēkā šā gada 1.februārī, informēja Valmieras domes pārstāve Inese Kazuša.
Šāda veida drošības un kārtības struktūras izveide ir unikāls gadījums visā Latvijā un sadarbībā ar Valsts policiju tiek īstenots pirmo reizi. Pilsētas patruļdienests tiks organizēts Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes apvienības “Apsardze” ietvaros, tā galvenā funkcija būs sabiedriskās kārtības nodrošināšana pilsētā un pašvaldības saistošo noteikumu kontrole.

Patruļdienests strādās ciešā sadarbībā un saskaņoti ar Valsts policiju, tā darbu organizēs un vadīs Valsts policijas pārstāvis. Patruļdienestā būs iespējas strādāt Valsts policijas darbiniekiem. Tādejādi Valmieras pašvaldība cer motivēt policijas personālsastāvu sekmīgam darbam Valmierā.

2006.gada budžetā Valmieras pašvaldība patruļu izveidei un darbības nodrošināšanai ieplānojusi 100 tūkstošu latu. Par šo naudu tiks nodrošināts atalgojums divu patruļu darbiniekiem, kā arī tehniskais nodrošinājumus un iegādātas automašīnas.

Valmieras mērs Inesis Boķis uzsvēra, ka šāda tipa sadarbība ar Valsts policiju ir unikāls pasākums visā Latvijā, un tas ir labs piemērs, kā pašvaldība var risināt jautājumus ne tikai par kārtību un drošību pilsētā, bet arī par policijas darbinieku neaizplūšanu uz citām darba vietām.

“Šis ir alternatīvs variants pašvaldības policijas izveidei, taču tā uzturēšanas izmaksas ir vismaz trīs reizes mazākas, turklāt darbs tiks organizēts, lai nenotiktu funkciju pārklāšanās”. Boķis uzsvēra, ka patruļdienesta izveide ir vēl viens Valmieras pašvaldības un Valmieras rajona policijas pārvaldes sekmīgas sadarbības rezultāts, jo pilsētā līdz šim nav darbojusies pašvaldības policija.

Jau aptuveni gadu kopīgi risināts jautājums par kārtības un drošības uzlabošanu pilsētas administratīvajā teritorijā. Apzinot citu pilsētu pieredzi pašvaldības policijas izveidē un darbībā, kā labākais variants izvēlēts šāda patruļdienesta izveide.

Patruļdienesta izveidi piektdien Valmieras pašvaldības vadība pārrunāja arī, tiekoties ar LR iekšlietu ministru Dzintaru Jaundžeikaru, kurš viesojās Valmierā un atzinīgi novērtēja Valmieras pašvaldības iniciatīvu kārtības un drošības uzlabošanā, kā arī sekmīgo sadarbību ar Valsts policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!