Līdz šim nav gatavs iedzīvotājiem pēc gāzes vada sprādziena Valmierā šā gada aprīlī solītais buklets par rīcību ārkārtas situācijās, pastāstīja Valmieras mērs Inesis Boķis.
Viņš pastāstīja, ka no dažādām valsts institūcijām tiek gaidīta informācija par tālruņu numuriem, uz kuriem iedzīvotāji var zvanīt, lai ziņotu par avārijām un citām nelaimēm, kā arī saņemt padomus, kā rīkoties. Šādai informācijai, pēc mēra teiktā, ir jābūt bukleta pašās pirmajās lapās.

Kad šī informācija būs iegūta, vietējie speciālisti sagatavos ziņas par to, kādas ķīmiskās vielas Valmierā ir sastopamas un kādas sekas var radīt to noplūde.

Pēc Valmierā notikušās gāzes vada avārijas, kas parādīja, ka iedzīvotāju apziņošanas sistēmā ir nepilnības, ārkārtas situāciju gadījumos pieejamāks ir kļuvis Latvijas Radio, atzina mērs. Jau ziņots, ka dažādu apstākļu dēļ iedzīvotāji avārijas naktī ilgāku laiku netika informēti par notiekošo un nezināja, kā rīkoties.

Informatīvā bukleta izveides nepieciešamību par rīcību ārkārtas situācijās pēc gāzes vada avārijas pārrunāja pašvaldības un vairāku dienestu vadītāji, lai veicinātu cilvēku informētību par iespējamām briesmām un gatavību pareizi un ātri reaģēt ārkārtas situācijās.

Ventspilī šāds buklets izdots šā gada augustā. Tajā ir informācija par potenciāli bīstamiem uzņēmumiem pilsētā, šo uzņēmumu pārkrauto bīstamo vielu uzskaitījums un raksturojums, aprakstītas darbības, kuras jāveic, ja kāda no vielām noplūdusi. Tāpat sniegta informācija, kā jārīkojas ugunsgrēka, zemestrīces, vētras un radiācijas avāriju gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!