Valmierā aizturēts kāds vīrietis, kurš gada laikā jau otro reizi sēdās pie automašīnas stūres alkohola reibumā, arī viņa auto ir nogādāts speciālajā stāvlaukumā Valmierā, kas jau sāk atgādināt auto kapsētu, jo īpašnieki nesteidzas savus spēkratus izpirkt, informēja Valmieras policija.
Valmierā Diakonāta ielā apturētā automašīna VW, kuru atkārtoti gada laikā būdams alkohola reibumā un bez vadītāja tiesībām vadījis 1974.gadā dzimušais Trikātas iedzīvotājs Aivis.

Vīrietis pie stūres dzērumā bija sēdies 2004. gada 11.decembrī, par ko saņēmis naudas sodu – 410 latu, viņam arī tika atņemtas autovadītāja tiesības uz 24 mēnešiem. Uzsākts kriminālprocess, vīrietim var piespriest jau daudz nopietnāku sodu – naudas sodu līdz četriem tūkstošiem latu vai brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam un tiesību atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aivja automašīna aizturēta un nogādāta speciālajā stāvlaukumā, kurā vienas diennakts “uzturēšanās” tās saimniekam izmaksā 2 latus un 50 santīmus.

Stāvlaukums lēnām sāk atgādināt auto kapsētu. Automašīnas, kas te atrodas, neizceļas ir vecas un sliktā tehniskā stāvoklī.

Darbinieki, kas strādā pie auto evakuācijas, pieļauj, ka vairākas mašīnas tā arī paliks stāvvietā, tāpēc jau domā par plašāku teritoriju. Ceļu policijas priekšnieks gan atzīst, ka vismaz šīs automašīnas vairs netiks izmantotas ceļu satiksmē, un tas nozīmē, ka ceļus lēnām būs iespējams atbrīvot no lūžņiem un satiksmei bīstamiem braucamajiem.

Viens no saimniekiem, kura auto pašlaik atrodas stāvlaukumā, par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem bija iemanījies sapelnīt pat 4000 latu lielu sodu. Policija atzīmē, ka dažā mašīnās pat ir palikušas dažādas grādīgo dzērienu pudeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!