Ieviešot jaunu sabiedriskā transporta kustības shēmu, no 2.aprīļa braucieniem autobusos Valmierā ieviesīs stundas biļeti, informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Kazuša.

Turpmāk pasažieri ar iegādāto braukšanas talonu sabiedriskajā transportā drīkstēs pārvietoties vienu stundu no kompostrēšanas brīža neatkarīgi no izmantoto braucienu skaita. Talona cena saglabāsies līdzšinējā: iegādājoties to biļešu tirdzniecības vietās- 40 santīmi, pērkot pie autobusa vadītāja - 45 santīmi, savukārt mēnešbiļetes cena saglabāsies 16,8 lati.

Iedzīvotāji aicināti iepazīties ar izmaiņām autobusu kustības sarakstā, kas pieejamas gan internetā gan drukātā veidā (izdevums "Tava Izvēle" 20.03.2010.), kā arī autobusu pieturvietās, un ņemt vērā, ka vairs nebūs iespēja no viena pilsētas gala nokļūt uz otru ar vienu autobusu.

No 2.aprīļa sabiedriskais transports no astoņiem galapunktiem (Purva ielas, Valmiermuižas, SCO, Brīvības ielas, dzelzceļa stacijas, VSŠ, SPII "Bitīte", slimnīcas) kursēs centra virzienā, kur apgriezīsies un kursēs pretēji pulksteņa rādītāja virzienam pa Rīgas, K.Baumaņa, Beātes, A.Upīša ielu un dosies atpakaļ uz maršruta galapunktu. Pilsētas centrā tiks izveidotas divas "tranzītpieturas", kur notiks pasažieru apmaiņa jeb pārsēšanās - pieturā "Centrs" K. Baumaņa ielā, kas tiks izveidota no jauna pie centra stāvlaukuma, un "Kino" Rīgas ielā.

Sabiedriskā transporta kustības shēma tiks mainīta, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus, taču samazinātu zaudējumus, ko rada pasažieru pārvadājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!