Pēc vandāļu postījumiem rotaļu laukumos Valmiera Meža ielā 12A, kā arī Smilšu un Semināra ielu krustojumā Valmieras pilsētas pašvaldība pastiprinās bērnu rotaļu laukumu apsardzi, ierīkojot tur videonovērošanas sistēmas, kā arī uzlabojot apgaismojumu diennakts tumšajā laikā.
Valmieras pašvaldībā informē, ka jau pirms pāri nedēļām tika konstatēti postījumi bērnu rotaļu laukumos pie Valmieras Pārgaujas pamatskolas, kas darbojas kopš 2004.gada, un Semināra un Smilšu ielu krustojumā, kas tika izveidots 2006.gadā. Meža ielas laukumā ievērojami bojātas laukuma konstrukcijas, savukārt otrā laukumā- sabojāta sēta.

Jautājums par postījumu atjaunošanu un apsardzes pastiprināšanu bērnu rotaļu laukumos pārrunāts arī pašvaldības domes komiteju sēdēs. Deputāti un pašvaldības administrācijas pārstāvji pārsprieda iespējamos risinājumus kārtības uzlabošanai laukumos, kā arī postījumu atjaunošanu. Ņemot vērā, ka rotaļu laukumi Valmieras pilsētā ir bērnu un ģimeņu iecienīti un apmeklēti, jau tuvākajā laikā par pašvaldības budžeta līdzekļiem tiks atjaunotas salauztās konstrukcijas laukumā Meža ielā 12A, kā arī atjaunota sēta Semināra un Smilšu ielas laukumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!