Valmieras rajona Rūjienas apkārtnē ceturtdien rītā vairākas rajona Policijas pārvaldes dežūrekipāžas bloķēja ceļus un pārbaudīja autovadītājus, jo pārvaldei kāda sieviete bija ziņojusi par aizdomīgām personām Rūjienas degvielas uzpildes stacijā. Šīs personas izrādījās nevis no Rīgas Centrālcietuma izbēgušie cietumnieki, bet gan strādnieki no Rīgas.
Kā pastāstīja rajona Policijas pārvaldē, līdzīgi ziņojumi policijai varētu pienākt arī turpmāk, jo laukos cilvēki ievēro svešiniekus un nepazīstamas automašīnas, turklāt par cietumnieku bēgšanu ir daudz informācijas masu medijos.

Sieviete bija ziņojusi, ka aizdomīgajā automašīnā ir četras personas, taču, kad spēkratu apturēja policija, tajā atradās šoferis un viens pasažieris.

Jau ziņots, ka par it kā redzētiem cietumniekiem policijai ziņojuši arī Rīgas un Jūrmalas iedzīvotāji.

Naktī uz trešdienu no Rīgas Centrālcietuma izmukuši četri ieslodzītie. Iespējamais bēgšanas organizators ir vairākkārt tiesātais 1973.gadā dzimušais Ēriks Atkačovs, kurš pēdējo reizi cietumā ieslodzīts 13 gadu termiņam. Atkačovs 1994.gadā bija viens no noziedzniekiem, kuri izmuka no Pārlielupes cietuma.

Bēgļu grupā bija 1985.gadā dzimušais Viktors Atamanovs, kurš ir vienreiz tiesāts par slepkavību un Centrālcietumā izcieta 12 gadu sodu. No Centrālcietuma aizmuka arī 1979.gadā dzimušais Aleksejs Ivanovs, kuram par laupīšanu piespriests astoņu gadu cietumsods, un par zagšanu vairākkārt tiesātais 1980.gadā dzimušais Ričards Prāvecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!