Foto: stock.xchng
Laika apstākļu un pasažieru sūdzību dēļ ziemā Valmieras sabiedriskajā transportā pasažierus ielaidīs tikai pa autobusa priekšējām durvīm, informē SIA "VTU Valmiera".

Uzņēmumā pastāstīja, ka ziemas sezonā pasažieri bieži sūdzas, ka autobusi ir auksti un tajos pārvietoties nav komfortabli. Taču, atverot visas durvis katrā pieturvietā, transporta līdzekli nav iespējams uzsildīt.

Tāpēc nolemts organizēt pasažieru iekāpšanu tikai pa priekšējām durvīm. Izņēmums būs cilvēki riteņkrēslā un cilvēki ar bērnu ratiņiem, kas varēs transportā iekāpt arī pa vidējām durvīm. Tāpat arī rīta un vakar stundās, kad pasažieru skaits sabiedriskajā transportā ir lielāks, klientu ērtībām autobusa vadītājs pieturvietās atvērs visas autobusa durvis.

Uzņēmums norāda, ka pasažieru iekāpšana pa priekšējām autobusa durvīm ir izplatīta prakse ne vien Latvijā, bet visā pasaulē. Pieredze liecina, ka tas sekmē braukšanas maksas ieņēmumus, jo, iekāpjot pa priekšējām durvīm, uzreiz pie autobusa vadītāja iespējams iegādāties talonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!