Valmieras rajona slimnīcā pagājušās nedēļas nogalē un pirmdien ievietoti vēl četri, iespējams, toksiskā hepatīta slimnieki no Gulbenes rajona, pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību konsultante Benita Brila.
Līdz piektdienai, 2.februārim, slimnīcā bija ievietoti desmit toksiskā hepatīta pacienti no Alūksnes, Cēsu, Valkas un Valmieras rajona. Viens no viņiem izrakstīts, bet viens ārstniecības vietu pametis patvarīgi.

Vecuma amplitūda saslimušajiem ir aptuveni no 28 līdz 59 gadiem. No līdz šim slimnīcā ārstētajiem 15 slimniekiem divas bijušas sievietes - viņas no slimnīcas izrakstītas. Līdz piektdienai ārstēšanas kursu slimnīcā beiguši arī trīs vīrieši.

Pirmie toksiskā hepatīta slimnieki Valmieras slimnīcas Infekciju nodaļā nonāca 16.janvārī.

Toksiskā hepatīta slimnieku skaits nodaļā pagaidām vēl nav tik liels, lai personālam sagādātu papildu darbu. Desmit pieaugušo pacientu ārstēšanai paredzētās gultas ir aizņemtas, bet vietu pietiek, jo pašlaik nodaļā ir mazāk pacientu bērnu, tādēļ viņiem paredzētajās vietās tiek ievietoti pieaugušie.

Kopumā Valmieras slimnīcā Infekciju nodaļā desmit gultas paredzētas pieaugušo ārstēšanai, 15 gultas - bērnu ārstēšanai, bet piecas gultas - dermatoloģisko slimnieku ārstēšanai, informēja Brila.

Jau ziņots, ka Alūksnes slimnīcā janvāra beigās miris viens toksiskā hepatīta slimnieks. Pārpildīta slimnīca ir Gulbenes rajonā, kur "dzeltenos" pacientus ārstē ne tikai Infekciju nodaļā, bet arī Ķirurģijas nodaļā un Terapijas nodaļā. No Gulbenes rajona pieci pacienti ievietoti arī Madonas rajona slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!