Foto: Publicitātes foto

No 20.decembra Valmieras teātrī notiks koncerti "Ziemassvētki ar Bellaccord", ko iestudējis teātra muzikālais vadītājs Emīls Zilberts un režisors Mārtiņš Eihe, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Koncertā skanēs 30. gadu dziesmas, kas savulaik ierakstītas vienīgajā Baltijas skaņu plašu fabrikā "Bellaccord Electro". Koncertā piedalīsies VDT aktieri un kvartets "Undertango". Radošajā brigādē darbojušies arī scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Ieva Veita un horeogrāfe Elīna Lutce.

Pēc pēdējā koncerta 29. decembrī notiks teātra Gada apbalvošanas ceremonija, kuras laikā varēs uzzināt, kam savas simpātijas piešķīruši teātra darbinieki un skatītāji.

"Koncerts būs Ziemassvētku pasaka pieaugušajiem, tāds stāsts par Pelnrušķīti, kas ballē sastop savu princi," par ieceri stāsta režisors Mārtiņš Eihe. Fabrikā "Bellaccord Electro", ko 1931.gadā nodibināja Helmārs Rudzītis, tapa vairāki tūkstoši skaņu ierakstu, kas iemūžināja gan latviešu operdziedoņu balsis, gan sekoja populārās mūzikas attīstībai. Bieži vien dziesmu autori palikuši nezināmi, jo kaut kur pasaulē dzirdētai dziesmai piemēroti latviski vārdi. Šajā fabrikā tapuši arī daudzi nu jau par leģendu kļuvušā komponista un izpildītāja Oskara Stroka tango ieraksti. No "Bellaccord Electro" vairākiem simtiem tūkstošu ierakstu izvēlēti arī skaņdarbi, ko izpildīs aktieri: Ieva Puķe, Elīna Vāne, Inese Pudža, Inese Ramute, Māris Bezmers, Kārlis Neimanis, Mārtiņš Meiers un Aigars Vilims, kā arī kvartets "Undertango": Indulis Cintiņš (vijole), Evita Dūra-Andersone (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass), Mārtiņš Zilberts (klavieres).

Tradicionāli pirms gadumijas notiek iepriekšējās sezonas izvērtējums VDT darbinieku vidū, balsojot par labāko sniegumu dažādās nominācijās. 29. decembrī šīs Gada balvas tiks pasniegtas aktieriem un teātra tehniskajiem darbiniekiem. Šogad nominēti izcilas lomas nospēlējuši aktieri – Ieva Puķe un Inese Pudža, Tālivaldis Lasmanis, Mārtiņš Meiers un Rihards Rudāks, Mārtiņš Liepa, Imants Strads un Māris Bezmers, Dace Eversa, Elīna Vāne un Inese Ramute.

Šogad pirmo reizi teātra vēsturē tiks pasniegta ģenerālsponsora "Food Union" iedvesmota balva "Skatītāju balss" nominācijās: Gada aktrise, Gada aktieris un Gada izrāde. Par balvas "Skatītāju balss" trim nominācijām vēl līdz 20. decembrim iespējams nobalsot VDT mājas lapā un teātrī, aizpildot balsošanas anketu.

"Tas ir ļoti svarīgs vērtējums," uzskata koncerta režisors Mārtiņš Eihe. "Aktieri ir tā profesija, kur zināt, ka tevi novērtē un mīl, ir ārkārtīgi svarīgi! Galu galā – publikas atzinība un mīlestība ir labākais veids, kā saņemt atpakaļ to, ko aktieris "atdod" katru vakaru izrādē."

Vairāk par koncertu norises laikiem meklējiet Valmieras teātra mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!