Foto: LETA
Jautājums par valodu lietojumu bērnudārzos tieši šobrīd ir aktualizēts tikai un vienīgi tāpēc, ka pēc divām nedēļām notiks pašvaldību vēlēšanas. Tas radikalizē noskaņojumu sabiedrībā, un ieguvēji no tā ir divi politiskie spēki – “Nacionālā apvienība” un “Saskaņas centrs”, uzskata Reformu partija (RP).

Valodu apmācība bērnudārzos ir, pirmkārt, ekspertu un vecāku kompetencē. Šodien notikušajā valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdē Reformu partija norādīja, ka likumprojekta iesniedzējiem, kas rosina izmaiņas Izglītības likumā, vispirms ir jāprezentē ekspertu un atbildīgo institūciju atzinumi un viedokļi par tā ieviešanas iespējām.

"Mēs sagaidām no partneriem atbildīgu pieeju gan likumdošanas procesam kopumā, gan šim konkrētajam jautājumam un esam norādījuši, ka Tiesībsarga, un starptautisko cilvēktiesību ekspertu viedoklis ir būtisks ne tikai kriminālvajāšanai pakļautu deputātu pilnvaru apturēšanas jautājumā. Reformu partija lūdz nodrošināt gan Tiesībsarga, gan bērnu tiesību speciālistu, psihologu un cilvēktiesību ekspertu viedokļus par virzītajiem likuma grozījumiem. Tas ir īpaši būtiski, jo runa ir par bērniem. Nepieciešams arī atbildīgās Izglītības un zinātnes ministrijas atzinums," norāda Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

"Ļoti svarīgi ir arī noskaidrot pašvaldību viedokļus, jo tieši pašvaldības ir tās, kas dibina pirmsskolas izglītības iestādes un arī nodrošina tām finansējumu," uzsver Demiters.

Pēc tam, kad tiks saņemti visi minētie ekspertu un iesaistīto institūciju viedokļi, jautājumu būs iespējams skatīt pēc būtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!