Foto: F64
Valsts kontrole (VK ) Jelgavas pašvaldības aģentūru darbības revīzijā konstatējusi nepamatotus tēriņus vairāk kā 50 tūkstošu latu apmērā – aģentūrā "Pilsētsaimniecība" 43 tūkstošus latu un aģentūrā "Kultūra" – 8000 latu, portālu "Delfi" informēja VK.

Konstatēts, ka "Pilsētsaimniecība" ir izlietojusi 36 tūkstošus latu atlīdzībai un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām par laiku, kad darbinieki nestrādāja pamatdarbu, bet piedalījās projektā "Pašvaldības un privātās partnerības veicināšana Jelgavas pilsētas ielu apsaimniekošanā", par ko saņēma atlīdzību no projekta līdzekļiem.

Vairāk kā 3500 latu "Pilsētsaimniecība" ir izlietojusi, samaksājot par tādiem ielu labošanas darbiem, kas komersantam saskaņā ar līgumu bija jāveic par saviem līdzekļiem. Tāpat pastāv risks, ka aģentūra ir nelietderīgi izlietojusi līdzekļus gandrīz 3000 latu apmērā, bez pamatota iemesla iegādājoties sniega kausēšanas pakalpojumus no komersanta, kuram atbilstoši savstarpējā līgumā noteiktajam Jelgavā bija jāizved sniegs.

Savukārt aģentūrā "Kultūra" VK ir konstatējusi, ka 8000 latu ir izlietoti atlīdzībai saskaņā ar uzņēmuma līgumu par sabiedrisko attiecību speciālista pienākumiem, nenodrošinot darbu izpildes apjoma un kvalitātes kontroli. Aģentūra arī samaksājusi par darbinieku atvaļinājuma un brīvdienu laikā izlietoto degvielu 300 latu apmērā.

Nosakot aģentūras "Zemgales INFO" kompetenci, Jelgavas pilsētas pašvaldība nav noteikusi sludinājumu publicēšanas pakalpojuma obligātu saistību ar pašvaldības darbības būtību un autonomo funkciju izpildi, kas rada aģentūras iesaistīšanās komercdarbībā risku.

Par revīzijā konstatēto VK ir informējusi tiesībaizsardzības iestādes. Tāpat revīzijā VK Jelgavas pilsētas pašvaldībai ir sniegusi ieteikumus par pašvaldības institucionālās sistēmas un aģentūru darbības efektivitātes izvērtēšanu, kā arī uzlabot aģentūru darbības pārraudzību un kontroli, lai turpmāk nepieļautu līdzekļu nepamatotu izlietojumu.

Revīzija Jelgavas pašvaldības aģentūrās notikusi par laika posmu no 2009.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 30.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!