Ozolnieku novadā varētu atteikties no Sidrabenes pagasta nosaukuma, iespējams, pieņemot vēsturisko – Salgales – vārdu.

Par Sidrabenes pagastu Salgales un Garozas pagastu teritorija kļuva pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, kad veidoja ciema padomes. Līdz ar neatkarības atjaunošanu daudzus pagastus atjaunoja to vēsturiskajās teritorijās. Daudzi labprāt savas dzīvesvietas nosaukumā gribētu Salgales vārdu.

Šādu viedokli paudis arī Sidrabenes pagasta iedzīvotājs, Jelgavas Autobusu parka vadītājs Pēteris Salkazanovs. "Esmu par vēsturisko patiesību - vēlos dzīvot Salgales pagastā," raksta Salkazanovs. Viņa ģimenes mājas "Baznīckrogs" atrodas Lielupes labajā krastā, blakus Salgales baznīcas drupām un ir iekļautas Sidrabenes pagastā.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Rozītis norāda, ka ierosinājums jau ir apspriests gan pašvaldībā, gan sabiedrībā. Iebildumu pret Sidrabenes pagasta nosaukuma maiņu neesot. "Tas ir absurds, ka mēs vēl aizvien pagasta nosaukumā lietojam komunistu laikos ciema padomei doto vārdu. Ja Latvijas vēstures zinātājam prasa, kur atrodas Sidrabene, Sidrabenes pilskalns, ir skaidrs, ka domāta Vilces pagasta teritorija," saka Rozītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!