Kabaču laikā katram, kurš gatavo, pūrā ir vismaz pāris gardu recepšu kabačiem. No bērnības atceramies kabaču ripas, apviļātas miltos un olā, saceptas kā karbonādes. Kādam kā garda uzkoda garšo mazas kabaču ripiņas, papildinātas ar citronu sulu, piparmētru lapiņām un svaigi maltiem pipariem, bet mūsu mammas kabačus cep pankūkās un marinē.

Piedāvājam pagatavot kabaču lazanju, plākšņu vietā izmantojot gareniski plāni sagrieztas kabaču šķēles, bet ierastā pildījuma vietā - biezpienu un šķiņķi. Vispirms kabačus nedaudz apcep nelielā eļļas daudzumā, bet tie, kuri skaita kalorijas, to droši var nedarīt, jo kabači cepeškrāsnī izcepsies tāpat.

Pasniedziet lazanju kopā ar bagātīgiem tomātu salātiem, aizdarītiem ar krējumu, protams.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 5 nelieli kabači (700-800 g)
  • 450 g šķiņķa
  • 400-600 g rikotas biezpiena (atkarībā no veidnes izmēra)
  • eļļa cepšanai
  • 2-3 daiviņas ķiploku
  • 1 neliela buntīte diļļu
  • sāls, malti melnie pipari
  • salāti pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošanas gaita:

1. Kabačus noskalo un gareniski sagriež plānās šķēlēs jeb plāksnēs. Izmanto mazus kabačus, kam vēl nav lielu sēklu un cietas mizas.

2. Dilles noskalo, nosusina un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Biezpienam pievieno ķiplokus, dilles, sāli un šķipsniņu piparu.

3. Šķiņķi sagriež plānās šķēlēs.

4. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un apcep kabaču plāksnes.

5. Veidnē liek kabaču plāksnes, uzkaisa nedaudz sāls un piparus, liek kārtu ar šķiņķi un kārtu ar biezpiena masu. Kārtas atkārto vairākas reizes, kamēr cepamais trauks pilns, un noslēdz ar kabaču kārtu. Visu pārslaka ar nedaudz olīveļļas.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties 20 minūtes. Izņemtu no krāsns, nedaudz atdzesē, jo tad sacepumu ir vieglāk sagriezt porciju gabalos.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!