Foto: LETA
Organizācija "Vecāki Jelgavai" šogad vairs nedodas patruļās pa pilsētas ielām un izklaides vietām, toties plāno uzsākt jaunu projektu – piesaistot robežsardzi, ar suņiem meklēt skolās narkotikas, informē portāls "Jelgavnieki.lv".

"Viss ir balstīts uz brīvprātības principiem, nevienu piespiest nevaru," lakonisks ir biedrības priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics, jautāts par to, kāpēc šogad Jelgavas ielās neredz vecāku patruļas, kuras pirms tam bija ļoti populāras, ziņo "Jelgavnieki.lv".

Taču "Vecāki Jelgavai" ir gatavi sadarbībai. "Ja ir vecāki, kuriem rūp bērnu drošība vakaros, aicinu pieteikties, mums ir visi resursi, lai nodrošinātu nakts patruļas. Sabiedrība nedrīkst būt vienaldzīga," portālam norāda Boldiševics.

Tuvākajā laikā Jelgavā plānots ieviest jaunas patruļas – skolās. "Sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem, piemēram, robežsargiem, apmeklēsim skolas, kur speciāli apmācīti dienesta suņi meklēs atkarības vielas – narkotikas. Tādējādi pasargāsim bērnu no šo vielu lielākās ietekmes un apzināsim, kāda ir reālā situācija atkarību izraisošo vielu lietošanā," nākotnes plānos dalās Boldiševics.

Pašlaik biedrības pārstāvji nodod pieredzi citām Latvijas pašvaldībām. "Tā kā Jelgava bija pirmā pilsēta, kur organizētas šādas patruļas, arī citām pilsētām par tām radās interese," stāsta Boldiševics, piebilstot, ka interesenti un sekotāji ir Jēkabpilī, arī vairākās pilsētās Kurzemē.

Tāpat biedrības strādā Iekšlietu ministrijas darba grupā, kur izstrādā programmas un dalās pieredzē jautājumos par drošības, ugunsdrošības nodrošināšanu izglītības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!