Vecmāmiņas pikantā jāņogu zapte
Foto: ČetrasSezonas.lv

Šī ir manas klasesbiedres Anitas vecmāmiņas jāņogu zaptes recepte, kura lieliski saderēs ar dažādiem gaļas ēdieniem – gan sarkano, gan balto gaļu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 1 kg jāņogu, notīrītas
  • 500 g cukura
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. samaltu krustnagliņu bez apaļiem galiem
  • 1 tējk. sāls
  • 2-3 ķiploku daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. galda etiķa

Rezultāts:

  • 600 ml zaptes

Pagatavošana:

  1. Pirms sāc vārīt želeju, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, tad katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja zapte vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.
  2. Katlā liec jāņogas, cukuru, kanēli, krustnagliņas, sāli un ķiplokus. Samaisi un uz vidējas uguns vāri, ik pa laikam maisot, līdz viss cukurs izkusis.
  3. Kad cukurs izkusis, uzgriez lielu liesmu un vāri 20 minūtes. Vienu minūti pirms vārīšanās beigām pievieno etiķa esenci un pavāri vēl 1 minūti.
  4. Karstu pildi karstās burkās un aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form