Ventspils Augstskolas 1.auditorijā otrdien, 24.martā, notiks 8. Ventspils tūrisma konference. Tā sāksies plkst. 10:30 ar Ventspils pilsētas domes pārstāvja uzrunu. Konferences darbs ir paredzēts līdz plkst. 17:00, un to vadīs Latvijas Tūrisma Attīstības valsts Aģentūras Kurzemes biroja vadītājs Artis Gustovskis, portālu "Delfi" informē Ventspils pilsētas dome.
Tematiski konference organizēta trīs daļās. Pirmā daļa - vērtējums par Ventspils pilsētas, Kurzemes un Latvijas tūrisma attīstības rezultātiem 2008. gadā. Ventspils tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis sniegs pārskatu par pagājušās Ventspils tūrisma sezonas rezultātiem, plānotajiem pašvaldības tūrismu veicinošiem projektiem, kuru realizēšanai piesaistīts ES strūktūrfondu finansējums. Tiks runāts arī par tūrisma attīstības tendencēm un ieplānotajiem darbiem tūrisma attīstībai Latvijā 2009. gadā. Šajā daļā ir uzaicināti piedalīties Latvijas Attīstības Valsts Aģentūras direktors Uldis Vītoliņš un Kurzemes tūrisma asociācijas izpilddirektore Jana Bergmane. Pilsētā strādājošo tūrisma aģentūru redzējumu nozares attīstības veicināšanai pilsētā paudīs tūrisma aģentūras "Tobago" direktore Iveta Rīvāne, kā arī uzstāsies izmitināšanas nozares pārstāvis.

Otrā daļa būs informatīva un izglītojoša. Kā stāsta Ventspils TIC vadītājs: "Jaunus akcentus konferences norisē un tēmu izvēlē ieviesusi valsts sociāli ekonomiskā situācija un fakts, ka ar tūrisma jomu saistītiem pakalpojumiem līdz šim pazeminātās 5% PVN likmes vietā tiks piemērota 21% likme. Tūrisma pakalpojuma sadārdzināšanās ietekmes radīto pieprasījuma samazinājumu izjūt arī Ventspilī. Kopš gada sākuma vērojams noslogojuma samazinājums viesnīcās, ēdināšanas uzņēmumos u.c. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, konferences lektori un dalībnieki tiks aicināti meklēt jaunus - krīzes menedžmentam atbilstošu risinājumus veiksmīgai uzņēmējdarbībai."

Par to, kā stādāt krīzes apstākļos, ar Ventspils uzņēmējiem pieredzē dalīsies Ventspils Augstskolas ( VeA) Uzņēmējdarbības pārvaldības katedras vadītājs prof. Sergejs Hiļkevičs, bet augstskolas studenti prezentēs pašu veiktu pētījumu par jaunu prāmju līniju attīstības iespējām Ventspils ostā. Šajā daļā uzstāsies arī Latvijas e-tūrisma asociācijas pārstāvis, kas stāstīs par to kā vislabāk izmantot interneta sniegtās iespējas informācijas izplatīšanas un reklāmas jomā. Savukārt Ventspils pašvaldības pārstāvji no Ventspils muzeja, Olimpiskā centra "Ventspils", Ventspils pilsētas domes mārketinga nodaļas informēs par pašvaldības plāniem izveidot Ventspili par nozīmīgu Kurzemes kultūras centru, par jaunu sporta, kultūras un tūrisma objektu atklāšanu.

Lai rastu labākos risinājumus kā tūrisma uzņēmējiem veiksmīgi darboties nozarei tik grūtajā laikā, konferences organizatori aicina ikvienu dalībnieku aktīvi piedalīties diskusijās, dalīties pieredzē, izteikt priekšlikumus pašvaldības pārstāvjiem par nepieciešamo atbalstu.

Trešā daļa būs praktiskā daļa. Konferences dalībnieki dosies apskatīt jauno Ventspils apskates objektu - Smiltnieku māju Piejūras brīvdabas muzejā. Saimnieces lomā iejutīsies Amatu mājas Zāļu sieva Līga Reitere, kura galdā cels nelielu mielastu, bet par dziesmām rūpēsies folkloras kopa "Senču putekļi" Aijas Kaminskas vadībā. Savukārt Ventspils Mākslas skolas skolotāja Santa Dalbe aicina interesentus Ventspils Prāmju terminālī (Dārza ielā 6) apskatīt skolēnu izveidotu izstādi. Tajā apskatāmi lina un zīda apgleznošanas tehnikā veidoti darbi, kuros atainoti Ventspils tūrisma objekti.

Konference apmeklējama bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!