Līdz ar pašvaldības uzņēmumu SIA "Ventspils siltums" un "Pārventas siltums" lūgumu Ventspils sabiedrisko pakalpojumu regulatorā, kurā ir atsaukts iepriekš iesniegtais siltumenerģijas tarifu projekts, Ventspilī siltuma tarifu paaugstināšana vismaz uz laiku ir atlikta.

Abos pašvaldību uzņēmumos portālam "Delfi" norādīja, ka atsaukums ir saistīts ar pašvaldības lēmumu par īstermiņa aizdevuma piešķiršanu SIA "Pārventas siltums" kurināmā mazuta iegādei nākamajā gadā. Aizdevums būs miljons latu vērtībā, kas nodrošināšot siltumapgādes uzņēmumu vidējās mazuta cenas iekļaušanos spēkā esošajā tarifā.

Uzņēmumi norāda, ka "Pārventas siltums" bija iespēja iegādāties mazutu par salīdzinoši izdevīgu cenu - 134 latiem par tonnu. Tā kā uzņēmuma rīcībā nebija naudas tā iegādei, tad tas vērsās ar lūgumu par aizdevuma piešķiršanu Ventspils pašvaldībā.

Tādējādi veicot 10 000 tonnu mazuta iepirkumu, abi siltumapgādes uzņēmumi ir nodrošināti ar mazuta krājumiem līdz 2010. gada janvārim.

Vienlaikus abi uzņēmumi norāda, ka maksājumi par siltumu 2009. gadā tomēr varētu pieaugt, jo Latvijas valdība ir nolēmusi paaugstināt pievienotās vērtības nodokļa likmi siltumenerģijai no 5% uz 10%.

Patlaban siltuma tarifs Ventspilī ir 38,90 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!