Pirmdien Ventspils ostā ieradīsies Polijas Burāšanas mācību asociācijas A klases burinieks "Pogoria". Burinieks pietauvosies Ventmalā un interesentiem būs aplūkojams no Ostas ielas promenādes puses, informē Ventspils TIC.
Tie, kuri vēroja regates "Cutty Sark Tall Ships' Races 2003" burinieku viesošanos Ventspils ostā 2003.gada 7.-9.septembrī, noteikti atcerēsies arī šo burinieku. Savukārt šogad notika divas "Sail Training International" rīkotās ikgadējās regates – Baltijas jūrā un Vidusjūrā. Tajās piedalījās arī Latvijas jahtas – "Spaniel" Baltijas jūrā un "Viva" Vidusjūrā. Vidusjūras regates laikā jahtas "Viva" komanda sadraudzējās ar burinieka "Pogoria" komandu un ielūdza apmeklēt Ventspili un Rīgu. Šis ielūgums ir pieņemts – "Pogoria" ieradīsies Ventspilī pirmdien, 17.septembrī, bet trešdien, 19.septembrī tas pietauvosies Rīgā.

Latvijas Burāšanas mācību asociācija ir vienojusies ar burinieka "Pogoria" kapteini, ka reisā no Ventspils uz Rīgu uz burinieka būs iespēja burāt astoņiem Latvijas burātājiem - četriem no jahtas "Viva" un četriem no jahtas "Spaniel". "Pogoria" atpakaļceļā uz Gdiņu 21.septembra pēcpusdienā atkal iegriezīsies Ventspils ostā. Latvijas burātājiem tā būs lieliska iespēja iegūt pieredzi, burājot ar A klases burinieku un salīdzināt to ar pieredzi, burājot ar savām jahtām.

"Pogoria" ir 47 m gara un 342 tonnas smaga trīsmastu barkentīna, kura uzbūvēta 1980.gadā Polijas ostā Gdiņā. Apkalpe parasti ir 48 cilvēku liela. Šobrīd "Pogoria" apsaimnieko Polijas burāšanas mācību asociācija, lai apmācītu Polijas jaunos jūrniekus. Sīkāku informāciju par "Pogoria" var atrast internetā www.pogoria.pl.

Regates "Cutty Sark Tall Ships' Races 2003" ietvaros Ventspils ostā 2003.gada 7.-9.septembrī viesojās septiņi A klases burinieki un divdesmit viena C klases jahta. Visvairāk burinieku bija tieši no Polijas – astoņi. Vēl Ventspili 2003.gadā apmeklēja seši burinieki no Lielbritānijas, četri no Krievijas, tajā skaitā pasaulē ļoti populārie burinieki "Mir" un "Nadezda", pa diviem buriniekiem no Zviedrijas, Somijas un Latvijas, kā arī pa vienam buriniekam no Īrijas, Dānijas un Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!