Ventspilī no sestdienas plkst.7:00 satiksmei ir slēgts Ventas tilts, lai sāktu tā rekonstrukciju, kas ilgs aptuveni gadu, informēja pašvaldībā.

Ventas tilta rekonstrukcijas laikā visa satiksme tiks novirzīta pa šovasar atklāto Apvedtiltu.

Ir izstrādātas satiksmes organizācijas shēmas, lai ikviens iedzīvotājs tilta rekonstrukcijas laikā sekmīgi varētu nokļūt nepieciešamajā galamērķī. Satiksmes organizācijas shēmas ar paskaidrojumiem iespējams aplūkot Ventspils portālā. Tās iedzīvotājiem tika piegādātas arī ar vietējā laikraksta starpniecību.

Starp būtiskākajām izmaiņām satiksmes organizācijā minama galvenā ceļa virziena maiņa Kustes dambja un Fabrikas ielas krustojumā, Rūpniecības ielas un Apvedtilta pievadceļa krustojumā, kā arī Durbes ielas apļa pārveidošana par "T" veida krustojumu, kurā, braucot no Durbes ielas puses, būs atļauts tikai labais pagrieziens uz Pārventu, ostas termināļiem Ventas labajā krastā un Rīgu.

Lai nokļūtu prāmju terminālī vai pilsētas centrā, vajadzēs izmantot kādreiz pirms Durbes ielas jaunā posma izbūves ierasto maršrutu Zvaigžņu iela-Inženieru iela-Kuldīgas iela-Latgales iela-Lāčplēša iela-Sarkanmuižas dambis.

Tilta slēgšanas nedēļā satiksmes kustību vajadzības gadījumā uzraudzīs un regulēs policijas darbinieki. Lai atdalītu remontējamo Ventas tiltu no brauktuves, tiks ierīkots aizsargvalnis.

Gājējiem ātrākai nokļūšanai Ventas otrā krastā tiks piedāvāts bezmaksas autobuss, kurš kursēs no viena Ventas tilta apļa līdz otram.

Vecais, pirms gandrīz 50 gadiem celtais tilts padomju gados tika saukts par Ļeņina tiltu, bet 1990.gada nogalē tika nodēvēts par Ventas tiltu. Pēc rekonstrukcijas tas būs platāks - braukšanai būs atvēlētas četras joslas, kā arī būs ietves un veloceliņš. Rekonstruētais tilts, kā tas sākotnēji ir bijis iecerēts, būs arī paceļams.

Savukārt jaunais Apvedtilts ir 174 metrus garš un 12 metrus plats, braucamās daļas platums ir 7,5 metri, bet divi trotuāri katrs aizņem 1,5 metrus. Tilts savieno Rūpniecības ielu kreisajā Ventas krastā ar Fabrikas ielu Pārventā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!