Ventspilī šogad deviņos mēnešos par dažādām smakām saņemtas 11 sūdzības, pērn ventspilnieki par smakām sūdzējušies desmit reizes biežāk, informēja Ventspils reģionālās vides pārvaldes inspektoru daļas vadītāja Anna Adamsone.
Septiņas sūdzības šogad bijušas par naftas produktu smakām, trīs par sabiedrībā rezonansi izraisījušās kaulu miltu kravas smārdu un viena sūdzība par smaku no notekūdeņu attīrīšanas iekārtām.

Pēc Adamsones teiktā, visumā Ventspilī "nav lielu smaku problēmu", par naftas produktu smakām vidēji gadā tiek saņemtas tikai aptuveni 10 sūdzības. Tas parasti notiekot laikā, kad vējš pūš uz pilsētas pusi vai arī pilnīgā bezvējā.

Lai smakas novērstu, kopā ar pārkraušanas termināļiem ir apstiprināts darbības plāns nelabvēlīgos laika apstākļos, kad tiek līdz minimumam samazināta naftas produktu pārkraušanas intensitāte. Pārsvarā smārdi izplatās no benzīna un jēlnaftas.

Adamsone pastāstīja, ka pagājušajā gadā visvairāk - 83 - sūdzību bijis par gāzes kondensāta smārdu, kuru aptuveni divus mēnešus pārkrāva "Ventamonjaks". Pēc daudzo iedzīvotāju sūdzību saņemšanas kompānija bija spiesta pārtraukt gāzes kondensāta pārkraušanu, kas "Ventamonjakam" radīja lielus zaudējumus.

Tāpat daudz sūdzības pērn saņemtas par smaku

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!