Foto: DELFI
Ventspils apskatei izstrādāti četri pastaigu maršruti, kas ventspilniekiem un pilsētas viesiem palīdzēs secīgi apskatīt visus nozīmīgākos Ventspils tūrisma objektus, informē Ventspils dome.

Ar speciāli izveidotas kartes palīdzību latviešu, krievu, vācu, angļu, lietuviešu un igauņu valodā, sekojot norādēm, ikvienam arī bez gida palīdzības būs iespēja izstaigāt Vecpilsētu, Jaunpilsētu, Ostgalu un piejūras zonu.

Maršruta apraksti tapuši sadarbībā ar Ventspils muzeja galveno krājumu glabātāju Ingrīdu Štrumfu, kopumā iekļaujot 101 pieturas vietu. Ar zaļu krāsu iezīmēts Vecpilsētas maršruts. Tas sāksies pie Livonijas ordeņa pils un ļaus iepazīt pilsētas senajās celtnēs, ielās, laukumos un parkos glabāto turpat 720 gadus seno vēsturi, kas šodien pārsteidz ar drosmīgu modernās arhitektūras klātbūtni.

Rosīgā, krāšņi ziedošā, veldzējošiem parkiem un strūklakām bagātā Jaunpilsēta iezīmēta ar sarkanu krāsu, bet tiem, kuri vēlas iepazīt gleznainu namiņu un šauru, bruģētu ieliņu romantiku, jādodas pastaigā pa zilā krāsā iezīmēto Ostgala maršrutu. Piejūras maršruts apvieno aktīvu atpūtu akvaparkā, Džungļu takā, Bērnu pilsētiņā un Piedzīvojumu parkā ar Piejūras brīvdabas muzeja, unikālās Enkuru takas un Reņķa dārza apmeklējumu.

Maršruta aprakstus un karti ikviens interesents var saņemt Ventspils tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 6.

Karte tapusi ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Ventspils pilsētas domes un valsts budžeta finansējumu projekta "Ventspils pilsētas vēsturiskā centra atjaunošana tūrisma attīstībai" ietvaros. Projekta gaitā tika rekonstruēts arī vēsturiskais Ventspils Tirgus laukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!