Ventspils Livonijas ordeņa pilī sestdien un svētdien ar seno bruņinieku turnīru risināsies ikgadējie Maija svētki, informē Ventspils muzeja Publisko projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite.
Sestdien pils pagalms iegūs viduslaiku noskaņu, kurā rosīties kalēji, amatnieki, zīlētāji, kutinātāji un būs pat neolīta laika apmetne.

Pasākumu ievadīs 15. līdz 17.gadsimta mūzikas koncerts, ko ieskandinās Ventspils mūzikas vidusskolas Senās mūzikas ansamblis un turpinās Senās mūzikas ansamblis no Rīgas ar 17.gadsimta vācu kamermūziku, kurā skanēs arī pils mazās ērģeles.

Savukārt pats svarīgākais Maija svētku notikums būs bruņinieku turnīrs, kur cīnītāji divkaujās pierādīs savu prasmi un veiklību. Turnīrā piedalīsies seno cīņu klubi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Mirkļus, kad bruņinieki saņemsies jaunai cīņai, turnīra laukumā aizpildīs horeogrāfijas ansambļa "Konfetti" dejotās viduslaiku dejas un "Trejasmens" muzicēšana.

Eksperimentālās arheoloģijas kopas svētkos demonstrēs ādu apstrādi, mēģinās atdarināt neolīta perioda apmetni, kurā būs gan podnieks, gan darba rīku darinātājs, bet kopa "Alvas lējēji" pēc arheoloģiskos izrakumos iegūtajiem materiāliem darinātajās rotu formās lies alvas rotas un ļaus pamēģināt arī citiem gribētājiem. Savukārt viduslaiku kalējs Ivars Peldeķis interesentiem piedāvās viduslaiku kutinātāju solu, zīlēšanas salonu, viduslaiku ratus ar koka riteņiem un ekskluzīvu vizināšanos pa pils dārzu.

Maija svētku pirmā diena noslēgsies ar visu bruņinieku kopējo cīņu - pils ieņemšanu.

Savukārt svētdien svētku turpinājumā no pils gar Ventmalu līdz tirgum notiks pasākuma dalībnieku gājiens, bet vēlāk risināsies bruņinieku turnīra finālcīņas un uzvarētāju apbalvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!