Tvaika mikroimpulsu metodes laikā tiek pielietots uzkarsēts ūdens tvaiks.

Tā kā termiskā iedarbība (C°) uz apkārtējiem audiem ir pusi mazāka kā lāzeram, tā ir ļoti saudzējoša. Šī metode ir piemērota izlocītām vēnām, kur nevar ievadīt lāzervadus. Ar viena precīzi dozēta mikroimpulsa palīdzību var slēgt ne tikai daudz lielāku vēnu posmu, bet arī sānu zarus, jo tvaiks vēnā darbojas uz visām pusēm 2 cm attālumā, ieplūstot arī vēnu sieniņu "kabatiņās". Ļoti labus rezultātus iespējams sasniegt atkārtotu operāciju gadījumā.

Pacienta Alģimanta pieredzes stāsts pēc operācijas ar tvaika mikroimpulsu metodi.

Tikai 10 dūrienu "pēdas"!

- Pirms 6 gadiem man tika veikta klasiskā vēnu operācija. Šogad otru kāju izoperēju jau ar daudz modernāku metodi un ar rezultātu esmu ļoti apmierināts. Iepriekšējo operāciju man veica vispārējā narkozē, bet šīs vēnu operācijas laikā biju pie pilnas apziņas un skanēja jauka mūzika... Iepriekšējā operācija mani ir izdaiļojusi ar 28 rētām 1,5 līdz 2 cm lielumā, bet šī - atstājusi tikai 10 dūrienu "pēdas". Pēc klasiskās vēnu operācijas kāja bija jānotin ar 3 - 5 m garām saitēm, kas bija apgrūtinoši... Šoreiz nēsāju tikai kompresijas zeķi. Interesanti, ka tās izmērs tika noteikts automātiski ar gaismas staru palīdzību, man pašam stāvot uz platformas, kas atgādināja "karuseli". Man ir apziņa, ka esmu izdarījis labu darbu sev. Reizi pa reizei arī vīriešiem jāpamīl sevi. Par to paldies pateiks arī sievietes, un viņām vairāk iedegsies acis.

Žoržs Žabūrs, BVK flebologs:

- Šim pacientam kāju vēnas bija ļoti izlocītas un diametrā lielas, tāpēc tika izvēlēta tvaika metode. Tā ir īpaši piemērota vēnām ar sarežģītu anatomiju, kā arī vietās, kur nevar ievadīt lāzervadus.

* Tvaika mikroimpulsu metodes priekšrocība ir tā, ka vēnas slēgšanai tiek izmantots sterils uzkarsēts ūdens tvaiks. Atšķirībā no pārējām metodēm, kur vajadzīga kompresija, lai saspiestu vēnu sieniņu, šeit gluži otrādi, vajag, lai tvaiks brīvi ar spiedienu kā mākonis ieplūst vēnā. Ar viena precīzi dozēta mikroimpulsa palīdzību var slēgt ne tikai daudz lielāku vēnu posmu, bet arī sānu zarus, jo tvaiks vēnā darbojas uz visām pusēm 2 cm attālumā, ieplūstot arī vēnu sieniņu "kabatiņās". Tā kā termiskā iedarbība (C°) uz apkārtējiem audiem ir pusi mazāka kā lāzeram, tvaika metode ir ļoti saudzējoša. Tas ir īpaši efektīva pēc trombozēm un atkārtotu operāciju gadījumā.

http://www.venas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!