Foto: F64

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) piektdien dosies uz Rēzekni, lai atklātu slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas un Terapijas un kardioloģijas nodaļas renovētās telpas, informē Veselības ministrija.

Rēzeknes slimnīca īsteno Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta pirmo kārtu, kur kopējās izmaksas veido 2,6 miljonus latu, no tiem ERAF līdzfinansējums – 2,2 miljoni latu, valsts finansējums - gandrīz 350 tūkstoši latu, bet 47 tūkstoši latu – pašu ieguldījums.

Pirmās kārtas ietvaros jau pabeigti renovācijas darbi ķirurģijas, terapijas un dzemdību nodaļās, kā arī operācijas blokā, bet rekonstrukcijas darbi turpinās vēl uzņemšanas nodaļā. Projekta ietvaros tiks iegādātas gan medicīniskās tehnoloģijas, gan arī iekārtas, kas uzlabos vidi pacientiem ar kustību traucējumiem.

Otrās kārtas kopējais finansējums ir 1,8 miljoni latu. Projekta ietvaros plānots uzlabot un iegādāties jaunas medicīniskās tehnoloģijas terapijas, ķirurģijas, kā arī patoloģiskās anatomijas nodaļas vajadzībām, kā arī veikt renovācijas darbus slimnīcas slēgta tipa aptiekai, infekciju nodaļai un patologanatomijas nodaļai.

Circene piektdien apmeklēs arī Jēkabpili un Aizkraukli, kur tiksies ar pašvaldību un ārstniecības iestāžu vadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!