Augļi: svaigums - tas ir trumpis. Svaigi dārzeņi un augļi, tikko kā no tirgus, ir pamats veselīgai virtuvei. Nepērc tos uzkrājumiem, bet pēc iespējas ēd svaigus produktus tajā dienā, kad esi tos pirkusi. Tad tu saņemsi optimālu vitamīnu devu, minerālvielas un, protams, baudu!

  • Sezonā centies izvēlēties nevis ievestos, bet vietējos augļus, jo tajos vairāk barības vielu.
  • Augļus labāk nepirkt iepakojumā, bet iepakotos labāk izņemt no tā tiklīdz esi atnākusi mājās.
  • Kad tu augļus mazgā, pietiek ar īslaicīgu skalošanu (izņemot vīnogas, kuras labāk nomazgāt kārtīgi, jo gadās, ka tās reizēm ļoti spēcīgi nomiglotas). Ābolus nepieciešams kārtīgi noslaucīt ar dvieli.
  • Dārzeņi: vairāk daudzveidības.

  • Lai pilnā mērā izbaudītu visu veselībai paredzēto produktu klāstu, tev nepieciešams parūpēties par maksimāli iespējamu daudzveidību. Te pieder arī salāti un sēnes.
  • Pagatavošana: dārzeņus un salātus nemērcē ilgstoši, tikai viegli noskalo, pēc tam notīri vai arī nogriez miziņu, citādāk tu iznīcināsi vērtīgas barības vielas. Salātus tīri ļoti uzmanīgi, pēc tam nokrati no tiem ūdens piles.
  • Tauki: bez tiem neiztikt.

  • Ierobežojot sevi, atceries, ka tauki ir neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa. Viss ir atkarīgs no pareizas produktu izvēles.
  • Vērtīgas ir augu eļļas (vispirms rapšu eļļa, linsēklu eļļa vai grieķu riekstu eļļa), rieksti, sēklas un diedzēti graudi, augļi, kas satur taukvielas - tādi, kā avokado vai olīvas. Vēl arī augstas kvalitātes augu margarīns. Tajā pašā laikā nepieciešams atturēties no biežas dzīvnieku tauku lietošanas uzturā.
  • No gaļas produktiem priekšroka jādod variantiem ar nelielu tauku saturu: liesa fileja vienmēr ir labāka par trekniem kausētiem taukiem vai cūkas speķi. Arī dažādi piena un skābpiena produkti ar nelielu tauku saturu ir veselībai derīgāki.
  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!