Ingvera un citrona padzēriens

Noskalo citronu, sagriež to smalkās šķēlītēs un ievieto katliņā ar 1 litru ūdens un tējas maisiņu kumelīšu tējas. Pievieno 2 tējk. sarīvētas ingvera saknes. Uzvāra un tad noņem no uguns un atstāj uz 20 minūtēm ievilkties. Tad nokāš un pievieno 4 tējk. svaiga medus. Pasniegt var aukstu vai karstu.

Dzēriens “Uzmanību!”

4 porcijas

Ievieto blenderī 4 vidējus nomizotus apelsīnus, 2 sasmalcinātus sarkanus ābolus, 2 sasmalcinātus bumbierus, 4 tējk. medus un sauju ledus. Sablenderē. Dzēriens lieliski atveldzē un sniedz lielisku vitamīnu devu. Vislabāk to pasniegt aukstu. Tad tas ne vien veldzēs, bet arī atjaunos enerģijas krājumus, jo satur daudz ogļhidrātus un arī C, B1, B2 un B6 vitamīnus.

Kanēļa un ābolu tēja
4 porcijas

Sasmalcina 4 ābolus un liek 1 litrā ūdens. Pievieno kanēļa standziņas un 3 tējk. medus. Uzvāra, samazina vārīšanās temperatūru un pavāra vēl 10-15 minūtes.

Noņem katliņu no uguns un ļauj atdzist. Pasniedz ar daudz ledus. Šis dzēriens lieliski atveldzēs un medus dos arī enerģijas devu.

Dzirkstošais padzēriens
4 porcijas

Lai pagatavotu atsvaidzinošu un veselīgu dzērienu, sasmalcina 3 ābolus un 1 vidēju gurķi. Liek blenderī, kurā iebērta sauja piparmētru lapu, iespiesta 1 laima sula un 200 ml gāzēta minerālūdens. Sablenderē. Ja priekšroku dod dzidram dzērienam, tad pirms lietošanas var izkāst. Dzerot ar biezumiem tiek uzņemta maksimālā vitamīnu deva. Vislabāk šo dzērienu pasniegt aukstu.

Dzērveņu dzēriens
4 porcijas

Liek blenderī 125 g svaigu dzērveņu, 450 g melones, 15 g svaigi sarīvētas ingvera saknes plus 300 ml ūdens. Sablenderē. Var nokāst vai dzert ar visiem biezumiem un saņemt maksimālo vitamīnu un uzturvielu daudzumu. Pasniegt vajag ledusaukstu. Šis dzēriens ir bagātīgs C vitamīna, kālija un beta karotīna avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!