Atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, sestdien. 21. februārī, Vidzemes Augstskolas (ViA) profesionālās bakalaura programmas "Tūristu gids" studenti aicina piedalīties bezmaksas ekskursijā pa Valmieras zīmīgākajām vēsturiskajām vietām, portālu "Delfi" informē augstskolas pārstāvji.
Ekskursija sāksies pulksten 10:00 Valmieras centrā no Sv.Sīmaņa baznīcas un ilgs aptuveni pusotru stundu. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

ViA profesionālās bakalaura programmas "Tūristu gids" direktors Andris Klepers: "Gaidāmā ekskursija ir unikāls piedzīvojums tās apmeklētājiem un arī pašiem augstskolas studentiem. Valmieriešiem tā ir iespēja uzzināt par savu pilsētu no cita skatu punkta, jo studenti, kuri vadīs ekskursiju, nav pastāvīgi Valmieras iedzīvotāji. Gatavojoties ekskursijai, viņi pievērsīs uzmanību lietām un faktiem no pavisam cita, neikdienišķa skatu punkta. Savukārt, ekskursijas apmeklētāji ir laipni aicināti iesaistīties un dalīties ar saviem stāstiem par vietām, ko apmeklēsim, tā bagātinot studentu zināšanas."

ViA profesionālā bakalaura studiju programma "Tūristu gids" sagatavo gidus atbilstoši Eiropas tūristu gidu darbu reglamentējošo institūciju prasībām. 2009. gada jūlijā stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi, kuros paredzēts, ka gida pienākumus drīkst veikt tikai sertificēti gidi. Pēc pārejas perioda no 2016. gada, ikvienam gidam būs jāiegūst 1. kategorijas sertifikāts. lai varētu strādāt visā Latvijas teritorijā. Pēc diviem gadiem tūristu gidi - ViA absolventi būs vieni no pirmajiem, kuri sagatavoti šī sertifikāta saņemšanai.

Starptautiskā tūristu gidu diena tiek atzīmēta visā pasaulē kopš 1980. gada 21. februāra. Bezmaksas ekskursijas Rīgā šajā dienā piedāvā arī Latvijas Profesionālo gidu asociācija un tāpat citviet Eiropā ekskursantiem ļauts baudīt tūristu gidu amata mākslu tiešā darbībā.

Līdzīgas ekskursijas Vidzemes Augstskola iecerējusi rīkot arī turpmāk un vēl plašākā mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!