Foto: ČetrasSezonas.lv
Nekas nevar būt vieglāks par šo brokastu recepti. Vienu pannu izklāj ar bekonu, iesit olas, liec krāsnī iekšā, vienlaicīgi cepot grauzdiņus. 15 minūtēs, kamēr cepas, pagatavo kafiju, sulu, uzklāj galdu, un gatavs. Perfekti, ātri un tik garšīgi. Ja vien iespējams, izmanto vītinātu bekonu, itāļu pančeta ir ideāla.

Sastāvdaļas:

  • 80 g bekona, ļoti plānas šķēles
  • 4 vidēji lielas olas
  • timiāna lapiņas, pavisam maz
  • jūras sāls, bet skaties, lai nav par daudz, jo bekons ir sāļš
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannas pamatni ar bekona šķēlēm, lai šķēlītes ir nedaudz uz augšu, gar pannas malām. Iesit olas. Uzber pa virsu timiāna lapiņas, sāli un piparus.
  2. Liec pannu krāsnī cepties uz apakšējās daļas, lai bekons kļūst kraukšķīgs un olas baltums gana stingrs, bet dzeltenums vēl ir vidēji jēls, apmēram 10-15 minūtes. Ja nepatīk jēls vidus, tad liec cepties krāsns vidū, kas prasīs ilgāku cepšanās laiku.
  3. Pasniedz, vai nu visu uzslidinot uz lielāka šķīvja un ēdot visiem kopīgi no viena trauka, vai arī pasniedz tāpat ar pannu.
Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!