Viesītes pašvaldība no budžeta rezerves fonda 60 latus atvēlējusi skrīninga jeb narkotiku testeru iegādei, ko nodos iecirkņa inspektoru rīcībā. Kā BD pastāstīja Viesītes domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, Latvijā vēl tikai divas pašvaldības ir izšķīrušās par šādu soli, un Viesīte ir trešā.
Ja nav testeru, tad analīzes, kas ļauj noteikt, vai persona ir lietojusi narkotikas, var veikt tikai slimnīcā, un tas ļoti apgrūtina policistu darbu. Turklāt informācijai, ka policijas rīcībā ir testeri, esot profilaktiska nozīme. Zinot par to, jaunieši ir apdomīgāki. "Viesītē ir arodvidusskola un vidusskola, notiek dažādi pasākumi, un narkotiku lietošana diemžēl ir aktuāls jautājums. Nav jēgas to noliegt. Tāpēc arī nācām talkā policistiem, un, ja tas būs nepieciešams, testerus iegādāsimies atkal," sacīja Dimitrijevs.

Ne mazāk aktuāla šī problēma ir arī Jēkabpilī. Policijas ziņās vai katru nedēļu ir fakti par personām, kas pieķertas narkotiku iegādē, lietošanā vai, iespējams, ir to izplatītāji. Arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs BD atzina, ka situācija ir satraucoša. Atklāto gadījumu skaits salīdzinājumā ar vēl pavisam nesenu periodu esot divkāršojies, ja ne pat trīskāršojies. Un tas liecinot ne tikai par aktīvu policijas darbu, bet arī par narkotiku izplatību pilsētā. Tāpēc šo jautājumu izskatīšot jau tuvākajā kārtības un drošības konsultatīvās padomes sēdē. Ja policistu darbam tas būšot nepieciešams, arī Jēkabpils dome varot atvēlēt naudu testeru iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!