Pavisam īsts un viegli pagatavojams indiešu ēdiens no Premilas Lal grāmatas "Chicken Cooking" (New Deli. 1976). Gatavoju šito jau gadiem ilgi un vienmēr priecājos. Nepieciešams: 1 cālis; 0,5 l piena; 150g nūdeles; 150g sviesta; 2 olas; pipari; 120g rīvēta siera; sāls; 60g milti.
(Prakse rāda, ka parasti izlietojās vairāk sastāvdaļu, tikai cālis paliek viens.)

Gatavošana:

Nomazgā cāli un sadala to gabalos, liek nedaudz sālītā ūdenī un vāra. (Buljonu pēcāk vajadzēs, tāpēc nevajadzētu pārsālīt.) Kad cālis izvārījies, atdala gaļu no kauliem un sasmalcina. Uzvāra nūdeles nedaudz sālītā ūdenī, kad tās gatavas, apskalo ar aukstu ūdeni.

Kamēr cālis vārās, pagatavojam mērci. Uzkarsē 60g sviesta un, kad tas izkusis, iejauc miltus. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot vāra dažas minūtes kamēr piens sāk nedaudz biezēt. Pievieno garšvielas, sieru un vienu olas dzeltenumu, labi samaisa.

Uzkarsē pannā 60g sviesta un apcep cāļa gaļas gabaliņus, Kad tie top zeltaini brūni, ņem nost. Nokāš nūdeles un arīdzan apcep sviestā. Sajauc ceptās nūdeles ar mērci.

Noslēdzamā traukā (vislabāk izmantot ugunsdrošā stikla trauku, bet var izmantot arī “pīli”) ieklāj pusi no nūdeļu un mērces maisījuma. Tad ieklāj apceptos vistas gabaliņus un pārklāj tos ar otru pusi nūdeļu un mērces maisījuma. Pārklāj ar rīvētu sieru un sakultu olu.

Cep karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Labāk laiku pa laikam palūkoties uz cepumu un, kad tas jau šķiet gatavs, noņemt vāku un vēl kādu brīdi pacept. Tad cepums top skaisti brūns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!