Vistas filejas VOK ar Indijas riekstiem un šampinjoniem sojas mērcītē
Foto: Valdis Ošiņš

Ja Āzijas virtuve Jums ir mīkla, sāciet ar šo vienkāršo VOK ēdienu. Šeit apvienotas tikai labas lietas – vislabākā vistas gaļa, sātīgi rieksti un aromātiskas sēnes. Sojas mērce piedod ēdienam austrumu noslēpumaino garšu un asumu. Šādi pagatavota vista pasniegta kopā ar citrona sulā un sviestā apceptiem un uz lēnas uguns sutinātiem basmati rīsiem sagādā patiesu baudu!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 3 vistas filejas (~ 600 g)
  • 250 g svaigu šampinjonu
  • 1 dzeltenā paprika
  • 100 g Indijas riekstu
  • 2-3 ēdamkarotes tumšās sojas mērces (ar sēņu garšu)
  • 1-2 ēdamkarotes asās čili mērces
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • eļļa cepšanai (mēs izmantojām vīnogu kauliņu eļļu)

Pagatavošanas gaita:

1. Vistas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina papīra vai lina dvielī un sagriež mazos (~ 1,5 cm) gabaliņos. Sagatavoto gaļu apvārta kartupeļu cietē.

2. Šampinjonus nomazgā, nosusina. Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež nelielos gabalos. Indijas riekstus izmērcē ūdenī.

3. Pannā sakarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas un strauji uz lielas liesmas apcep šampinjonus un papriku. Šampinjoniem jākļūst zeltaini brūniem, bet paprika vēl būs stingra. Saceptos dārzeņus noņem no pannas.

4. Tāpat apcep vistas filejas gabaliņus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Cep ne ilgāk par 10 minūtēm. Kad gaļa gatava, tai pievieno saceptās sēnes un papriku, kā arī izmērcētos riekstus. Visam pievieno sojas mērci, aso čili mērci un smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa.

5. Turpat pannā pielej vēl ½ glāzi ūdens un visu sautē 1-2 minūtes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Variācijas par tēmu:

Rīsiem

  • Gatavo dzeltenos karija rīsus, ūdenim pannā pievienojot 1 ēdamkaroti karija pulvera.
  • Pievienojot rīsiem garneles, saceptus sīpolus, papriku un citus dārzeņus, iegūsiet vienkāršu, ātru un bagātīgu ēdienu, ko variet pasniegt arī bez vistas mērcītes.

Vistas VOK:

  • Droši variējiet ar piedevām. Labi garšos palielos gabalos sagriezti sīpoli, pupiņas, smalkos stienīšos sagriezti burkāni, seleriju kāti, Ķīnas kāposta gabali.
  • Indijas riekstu vietā variet izmantot zemesriekstus - tikai izvēlieties tādus, kas nav apcepti un sāļi.
  • Veikalā ir nopērkamas dažādas gatavās mērces. Droši izmēģiniet! Tā Jūsu ēdienkarte kļūs daudzveidīgāka.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form