Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) turpina palīdzēt plūdu apdraudēto rajonu iedzīvotājiem un viņu dzīvniekiem, tostarp Ventspils rajonā no plūdu apdraudētas salas glābtas 30 aitas.

VUGD pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" pastāstīja, ka Kalnciemā glābēji palīdzēja evakuēties diviem cilvēkiem un viņu kaķim.

Savukārt Ventspils rajonā Ziru pagastā no kādas zemnieku saimniecības, kas atrodas uz salas Ventā, glābēji palīdzēja evakuēt 30 aitas. Zemnieki nobažījušies, ka sala var applūst, un sākuši ar laivu pārcelt lopiņus 100 metru attālajā krastā. Taču pašu spēkiem viņi netika galā un lūguši VUGD palīdzību.

Jau ziņots, ka sniega bagāta ziema līdz ar pavasara atkusni sagādājusi raizes vairākiem novadiem Latvijā, kur ledus sastrēgumi upēs radīja nopietnus plūdu draudus. Visvairāk cietis Jelgavas novads.

Lai mazinātu plūdu draudus, armija ceturtdien spridzināja ledu Daugavā pie Ķekavas un Pļaviņām, bet pēc Jūrmalas pašvaldības lūguma izvērtēta iespēja spridzināt ledu arī pie Lielupes ietekas jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!