Zemeņu ievārījums ar lavandu. Foto: Dansukker

Sastāvdaļas:

  • 1 kg (2 litri) zemeņu
  • 1/2 litrs ābolu sidra
  • 1 kg Ievārījuma cukura
  • 1-2 ēdamkarotes lavandas ziedu
  • close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Pagatavošana (laiks – 30 minūtes):

    Zemenes notīra un sagriež gabaliņos. Zemenes, sidru sajauc katlā un vāra 5-6 minūtes bez vāka. Pievieno lavandas ziedus, Ievārījuma cukuru, un maisot turpina vārīt vēl 3-4 minūtes.

    Noņem katlu no uguns un rūpīgi noņem ievārījumam putas. Ievārījumu iepilda siltās, tīrās burkās. Aizvāko tās un uzglabā vēsā vietā.

    Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form