Foto: Kurš Uzsauks?

Tagad ir zemeņu laiks, tādēļ piedāvājam restorāna Raibais Balodis šefpavāra Anda Kārkliņa aktuālo zemeņu sorberta recepti ar šampanieti un ogām.

Sastāvdaļas:

  • 300 g samaltu svaigu zemeņu
  • 60 ml baltvīna
  • 100 ml šampanieša (dzirkstošā vīna)
  • svaigas ogas pēc izvēles
  • kapāta piparmētru lapiņa
  • pūdercukurs (pēc garšas)

Pagatavošana:

Sajauc samaltas zemenes, baltvīnu, pūdercukuru un piparmētru. Visu liek saldētavā (vai saldējuma mašīnā) un ik pa laikam apmaisa, lai masa nesasalst vienā gabalā. Kad masa sasalusi vajadzīgajā konsistencē, ņem ārā no saldētavas.

Pasniegšanas traukā liek ogas un pārlej tās ar šampanieti, klāt pievieno gatavo sorbertu. Dekorē ar piparmētru lapiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!