Zemeņu sorberts ar šampanieti un ogām. Foto: Gatis Poikāns, www.kursuzsauks.lv
Foto: Kurš Uzsauks?

Tagad ir zemeņu laiks, tādēļ piedāvājam restorāna Raibais Balodis šefpavāra Anda Kārkliņa aktuālo zemeņu sorberta recepti ar šampanieti un ogām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 300 g samaltu svaigu zemeņu
  • 60 ml baltvīna
  • 100 ml šampanieša (dzirkstošā vīna)
  • svaigas ogas pēc izvēles
  • kapāta piparmētru lapiņa
  • pūdercukurs (pēc garšas)

Pagatavošana:

Sajauc samaltas zemenes, baltvīnu, pūdercukuru un piparmētru. Visu liek saldētavā (vai saldējuma mašīnā) un ik pa laikam apmaisa, lai masa nesasalst vienā gabalā. Kad masa sasalusi vajadzīgajā konsistencē, ņem ārā no saldētavas.

Pasniegšanas traukā liek ogas un pārlej tās ar šampanieti, klāt pievieno gatavo sorbertu. Dekorē ar piparmētru lapiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form