Foto: stock.xchng

Aizvadītajā diennaktī Zemgales reģionā slimnīcā saindēšanās dēļ tika nogādāta gadu veca meitenīte, kas spēlējoties ieēdusi veļaspulveri, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Kā pastāstīja Vītola, bērna māte pamanījusi, ka meitene ir ieēdusi pulveri, un viņa tika savlaicīgi aizvesta uz slimnīcu.

Iepriekšējā diennaktī bijušas arī traumas, kas iegūtas ceļu satiksmes negadījumos. Vidzemē 71 gadu veca sieviete notriekta uz gājēju pārejas, - ar augšdelma kaula lūzumu viņa nogādāta slimnīcā. Tikmēr Zemgalē 62 gadu veca sieviete, kas arī notriekta uz gājēju pārejas, guvusi rokas traumu.

Savukārt Vidzemē mašīna notrieca 69 gadus vecu sievieti, kas pārvietojās ar velosipēdu. Rezultātā sieviete guva smadzeņu satricinājumu un tika nogādāta slimnīcā. Latgalē 38 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā kritis no skūtera un guvis ceļa lūzumu un sejas traumu.

Pagājušajā diennaktī cilvēki guvuši traumas, krītot no augstuma. Rīgas reģionā 57 gadus vecs vīrietis guvis politraumu, alkohola reibumā krītot no pirmā stāva pusotra metra augstumā. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu, apakšdelma un iegurņa kaula lūzumu. Otrs kritiens no augstuma bija Latgalē, kur no bēniņiem nokrita 76 gadus vecs vīrietis. Viņš guvis nopietnu galvas un rokas traumu un nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1241 izsaukumu, no tiem 170 gadījumos cilvēki guvuši dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!