Zemgalē saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā vidēji piecas reizes pārsniegusi epidemioloģisko slieksni - reģistrēti 512 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Samazinājusies saslimstība Dobelē, bet pieaugusi Jelgavā un Bauskā, informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Jelgavas filiāles vadītāja vietniece Elvīra Brūvere.
Saslimstības līmenis Dobelē, kur iepriekš saslimšana ar gripu epidemioloģisko slieksni pārsniedza 16 reizes, pazeminājies divas reizes, un uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 868 saslimšanas gadījumi.

Epidemioloģiskais slieksnis ir pārsniegts arī Jelgavā, kur konstatēti 497 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju, un Bauskā - 201 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Visvairāk ar gripu slimojot bērni vecumā no pieciem līdz 14 gadiem.

Jelgavas un Dobeles pašvaldībās, izdodot rajona padomes un pilsētas domes rīkojumus, ieviesti gripu ierobežojoši pasākumi slimnīcās, pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās. Tie paredz ierobežot slimnieku apmeklējumu stacionāros, kā arī atcelt bērnu seansus un masu pasākumus skolās un kultūras iestādēs. Bauskā šāds rīkojums esot sagatavots, bet vēl nav ieviests, sacīja Brūvere.

Skolu apmeklējums Jelgavā pašlaik ir 72%, bet pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē 63% bērnu.

Pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu Daugavpilī divkāršojusies, epidemioloģisko līmeni tā pārsniedz jau gandrīz 15 reizes, aģentūru LETA informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Daugavpils filiālē.

No 20.līdz 26.februārim pilsētā uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 1481,6 saslimšanas ar gripu gadījumi. 27 gripas slimnieki hospitalizēti. Gripas epidēmiju uzskata par sākušos, ja uz 100 000 iedzīvotāju nedēļas laikā konstatēti vairāk nekā 100 saslimšanas gadījumi.

Daugavpils rajonā saslimstība ar gripu epidemioloģisko līmeni pašlaik pārsniedz nedaudz vairāk kā 5,5 reizes - uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 566,5 saslimšanas gadījumi.

Lai arī SVA Daugavpils filiāles darbinieku rīcībā nav precīzu datu par saslimstību ar gripu Krāslavas rajonā, pēc vietējo mediķu atzinuma, gripas epidēmija sākusies arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!