Ziedkāposts. Foto: Dirk De Kegel

Ziedkāposti ir lielisks pamats, uz kā izcelties tomātam ar garšvielām. Salātos ziedkāposta maigā garša burvīgi apvienojas ar pikantākām sastāvdaļām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sastāvs četrām porcijām:

  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols, smalki sakapāts
  • jūras sāls un melnie pipari
  • 2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas
  • 4 tomāti, nomizoti un rupji sakapāti
  • 2 tējkarotes ķimeņu sēklas
  • 30 safrāna šķiedras, kas iemērktas 2 ēdamkarotēs vāroša ūdens
  • 500 g ziedkāpostu bez lapām un kacena, salauzti mazos gabaliņos
  • 1 ēdamkarote rupji sakapāta, svaiga plakano lapu pētersīļa
  • Pagatavošana:

    Uzkarsē olīveļļu uz vidējas uguns un, kad tā sakarst, pievieno sīpolu un šķipsniņu sāls. Cep 10 minūtes, pa laikam apmaisot, kamēr sīpols sāk kļūt brūns, pievieno ķiplokus un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno tomātus un ķimeņu sēklas un cepina uz lēnas uguns piecas minūtes.

    Pievieno safrāna uzlējumu un ziedkāpostus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, kārtīgi samaisa un uzliek vāku. Karsē 10-20 minūtes uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, kamēr ziedkāposti kļūst mīksti. Pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz istabas temperatūrā.

    Recepte no grāmatas “Casa Moro”, Samanta un Semjuels Klārki, 2004.

    Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form