Ziemassvētkos Latvijā brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un migla, 26. un 27.decembrī visā Latvijā varētu krist siltuma rekords, prognozē sinoptiķi.

Sestdien būs apmācies laiks, brīžiem gaidāms neliels lietus, tostarp atkala jeb sasalstošs lietus, vietām snigs un sabiezēs migla. Ziemassvētku vakarā un naktī valsts austrumu daļā gaidāms sniegs, slapjš sniegs iespējams arī valsts centrālajā daļā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka atkalas radītais apledojums būs neliels līdz mērens, tas sāksies vēlā piektdienas vakarā Kurzemē, sestdienas pēcpusdienā sasniedzot valsts galējos austrumus. Jūras piekrastē līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos apledojums kusīs jau 24.decembrī dienas pirmajā pusē, pakāpeniski šis process izpletīsies uz valsts centrālo daļu.

Gaisa temperatūra sestdien paaugstināsies līdz -1..-3 grādiem valsts austrumos un līdz 0..+3 grādiem pārējā valstī, jūras piekrastē iespējami +6 grādi. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu vējš, Ziemassvētku naktī - neliels rietumu, zemeļrietumu vējš. Naktī uz svētdienu, sākot no rietumiem, debesis skaidrosies un vietām veidosies migla, valsts lielākajā daļā piesals.

Svētdien dienas otrajā pusē, sākot no valsts rietumiem, daudzviet gaidāms neliels lietus. Iegriezīsies mērens dienvidrietumu vējš, kas jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 17 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no nulles valsts austrumu pierobežā līdz +6 grādiem jūras piekrastē.

Otrajos Ziemassvētkos gaisa temperatūra turpinās paaugstināties, sasniedzot +6..+9 grādus. Palaikam nedaudz līs un pūtīs stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš. Tikpat vējains, silts un mitrs laiks gaidāms arī otrdien, 27.decembrī.

Visticamāk, Latvijā tiks pārspēts līdzšinējais 26. un 27.decembra siltums rekords. Augstākā gaisa temperatūra, kas 26.decembrī reģistrēta Latvijas novērojumu stacijās, ir no +3,5 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā un Ventspilī, savukārt 27.decembrī - no +4,6 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!