Ziemassvētku dārzeņu zupa ar maskarponi

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Patiesībā, lai radītu svētkus, nepieciešams pavisam maz – labi dārzeņi, buljons, piparkūku garšvielas un labs siers. To visu savienojot kopā, izdodas šī aromātiskā un tik gardā Ziemassvētku zupa. Pamēģini kopā ar "Saputo" maskarpones sieru.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
  • 65 g nomizota sīpola, smalki sakapāts
  • 200 g nomizota burkāna, nelielos gabalos
  • 200 g nomizota saldā kartupeļa, gabaliņos
  • 300 g nomizotu kartupeļu, gabaliņos
  • 500 g nomizota ķirbja, gabaliņos
  • 1200 ml dārzeņu buljona
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1 lauru lapa
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1/4 apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
  • 1/4-1/2 tējk. piparkūku garšvielu
  • 150 g "Saputo" maskarpones siera
  • 100 ml piena

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē eļļu un liec iekšā sīpolus. Pieber sāli un uz mazas liesmas sautē 5 minūtes, lai sīpoli kļūst mīksti. Pieliec lauru lapu, rozmarīnu, pieber kartupeļus, ķirbjus un burkānus. Uzlej buljonu un uzvāri. Pieliec garšvielas un apelsīna mizu. Samazini liesmu un vāri, līdz dārzeņi mīksti.
  2. Izņem no zupas lauru lapu un rozmarīna zariņus, sablenderē un izberz caur sietu. Lej atpakaļ katliņā, pieliec maskarponi, pienu un sablenderē vēlreiz. Ja nepieciešams, pieliec vēl sāli un piparus un vāri, līdz uzmet burbuli. Pasniedz, lejot šķīvjos un uzberot piparus.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!