Uz saturu

Ziemassvētku tiramisu 

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Ziemassvētku tiramisu
Foto: ČetrasSezonas.lv

Nedaudz apelsīnu liķiera, nedaudz piparkūku garšvielu, ierastā kakao vietā lazdu rieksti, un fantastisks Ziemassvētku tiramisu ir tapis.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 500 g "Saputo" maskarpones
  • 300 ml espreso kafijas
  • 20 ml apelsīnu liķiera
  • 30 g vaniļas cukura
  • 200 g "dāmu pirkstiņu"
  • 2 olu dzeltenumi*
  • 130 g pūdercukura
  • 30 g lazdu riekstu, plānās šķēlītēs
  • 1 tēj.k. piparkūku garšvielas
  • 100 ml saldā krējuma

Papildinājumi:

  • * Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc kafiju ar apelsīnu liķieri, piparkūku garšvielām un pusi vaniļas cukura.
  2. Citā bļodā liec maskarponi, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cukuru. Puto, līdz krēms ir vijīgs, 1-2 minūtes. Pielej saldu krējumu, saputo, līdz masa ir vijīga.
  3. Kafijā iemērc dāmu pirkstiņus un izkārto uz pamatnes. Pārliec ar krēmu, tad vēl vienu kārtu dāmu pirkstiņu, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Atkal krēmu. Ja sanāk, tad kārto vēl vienu sāni. Kad pēdējais krēms izmantots, uzber lazdu riekstus un liec ledusskapī, lai dažas stundas ievelkas. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Ziemassvētki
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.