Sastāvdaļas:
- 3 kg tītars
- 1 ēd.k. rupjā jūras sāls, ar ko iesmērēt iekšu
- 1 tējk. svaigi maltu melno piparu, ar ko iesmērēt iekšu
- 2 ēd.k. rupjā jūras sāls
- 2 baltmaizes šķēles - ciabatta
- 3 ēd.k. virgin olīveļļas
pildījumam:
- 50 g nomizotu šalotes sīpolu, rupji sagriezti
- 250 g nomizotu ābolu, vidējos gabaliņos
- 60 g melno plūmju, sagrieztas uz pusēm
- 40 g žāvētu dateļu, sagrieztas trīs daļās
- 50 g svaigu dzērveņu
- 1 citrona miza, smalki sarīvēta
- 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
- 1 apelsīna sula
- 1 tējk. rupji maltu melno piparu
- nedaudz muskatrieksta, naža gals
- 30 g brūnā cukura
- 3 ēd.k. baltmaizes rīvmaizes
- 6 timiāna zariņi
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
- Tītaram izmazgā iekšas un nosusini. Iesmērē ar rupjo jūras sāli un pipariem. Noliec malā.
- Bļodā sajauc visas pildījuma sastāvdaļas. Pildi iekšā tītarā tik daudz, lai liekas, ka ir vēl vieta vienai vai divām karotēm. Ja ieliksi par daudz, tītars var pārsprāgt. Aizsien kājas. Apsien pārtikas diegu arī apkārt spārnu daļai.
- Pannā liec pāri palikušo pildījumu, pa vidu - čabatas šķēles. Uz maizes liec tītaru ar muguru uz leju, krūtis uz augšu. Pārlej ar olīveļļu - kārtīgi sasmērējot no visām pusēm. Uzber rupjo sāli un piparus un arī iesmērē.
- Pannu pārklāj kārtīgi ar foliju un liec krāsnī cepties 2 h 20 minūtes*. Tad noņem foliju un cep 20 min bez folijas, lai skaisti apbrūnē.
- Izņem no krāsns un ļauj atdzist 10 minūtes. Tikai tad griez un pasniedz.
Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* Ja tītars ir svarā līdz 4 kg, tad cepšanas laiku rēķini 70 min + uz katru kilogramu 30 minūtes. Ja tītars ir lielāks par 4 kg, tad rēķini 90 minūtes + uz katru kilogramu 30 minūtes.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit